Hösten 2020

Verksamheten i Södertälje Släktforskarförening kommer att ske digitalt under hösten. Den ordinarie verksamheten återupptas när Folkhälsomyndigheten ger klartecken.
Höstens planerade program skjuts med andra ord till våren 2021.

SSffs digitala aktiviteter hösten 2020

Öppet hus via mail – för medlemmar
Om du kör fast eller vill ställa frågor om din släktforskning är du välkommen att maila. Några av SSffs ledare kommer att besvara frågor lika de du ställer i Öppet hus.
Om frågan gäller en kyrkobok, tänk på att du skriver församling/socken och vilken bok och sida eller bildnummer din fråga avser.
Mailadresser till ledarna finns i det medlemsmail som kommer att sändas den 31 augusti 2020.

Forskardagar med tema DNA – för medlemmar
Frågor om DNA i släktforskning och andra DNA-frågor kan ställas via mail. Om ni vill kan vi sätta upp ett digitalt möte via programmet Zoom, där man kan dela skärm.

DNA-topsningar – för medlemmar
kan beställas som vanligt. Topsningen kan du lätt göra själv.

”Kom igång med ditt DNA-resultat” – för medlemmar
I priset för DNA-topsning ingår en timme personlig hjälp med att komma igång med DNA-resultatet.
För er som inte har haft det personliga mötet kan vi ersätta det med ett digitalt möte via Zoom.

Forskar andra på din släkt? - för medlemmar
Gunnar Engström fortsätter i höst med temat "Forskar andra på din släkt”, samt att svara på närliggande frågor, men han kommer på grund av Coronan att göra det digitalt.
Dina data körs i 7 olika databaser. Åtta av tio får användbara träffar. Du får kopior av funnet material.
Tid: Kl. 13.00-17.00, första torsdagen i varje månad, t.o.m. december, med början den 3 september.

DNA-tips: Peter Sjölunds webinarserie

om släktforskning och DNA på MyHeritages blog.
Surfa till blog.myheritage.se/2020/08 eller klicka här där Peters webinarserie finns.

Möjlighet till topsning kommer att erbjudas under hösten när FTDNA har extrapris.