Aktiviteter 2015

Café Nötknäckaren/Öppet hus

Lördagen den 28 november arrangerades Café Nötknäckaren/Öppet hus med temat

Emigranter - släkten i USA

Lars Skog föreläste om hur han fann sin släkt i USA och visade hur han använt Ancestry för att komma så långt och att nå så många som möjligt av sina släktingar.

Det var mycket intressant att få del av all den information och kunskap som Lars genom idogt forskande tillgodogjort sig.

 

DNA - Peter Sjölund

Torsdagen den 26 november föreläste Peter Sjölund om DNA i släktforskningen. Det kom många intresserade och förväntasfulla åhörare. Lokalen fylldes snabbt.

Peters föreläsning var mycket pedagogisk och givande. Den födde många svindlande tankar. De flesta gjorde, efter föreläsningen, ett salivprov som underlag till sitt DNA och sin fortsatta släktforskning.

Peter informerade om att de som lämnat DNA-testet, kunde förvänta sig besked om ca en månad från Texas i USA, i sin mailbox.

Vi gick hem efter föreläsningen med en undran om vad testet kommer att ge oss.

 

Forskarhelger

Lördag/söndag den 24 och 25 oktober och lördag/söndag den 7 och 8 november hade vår förening forskarhelg för medlemmarna.
Den första helgen var för vana forskare och den andra för forskare som behöver lite hjälp.
Helgerna innehöll forskning, information om Facebookgruppen, Ancestry, gravinventering, historiska kartor, gemensam lunch på stan och trevlig samvaro.

Ett trevligt sätt att lära känna varandra och att lösa frågor där man kört fast.