Temakvällar

SSff:s temakvällar med ett annorlunda sätt att släktforska har fortsatt under hösten och succén med serien har varit total. Per Anders Johannssens idéer har ruskat om oss släktforskare och gjort att vi börjat tänka på andra sätt än de traditionella.
Det blev många frågor och de flesta fick ett svar i en lättsam anda och atmosfär.
Spänningen var stor när vårens tematräffar startade och vi undrade om det skulle komma lika många som tidigare eller hade man tröttnat på Per Anders och Börge?
Så var inte fallet.
Intresset var lika stort när vi drog igång höstens första träff med Arkiv Digital och Niklas Hertzman som presenterade företagets produkter.
Detta följdes sedan av Ulla Hedlunds genomgång av Släktforskarförbundets hemsida Rötter och Anbytarforum. Ulla presenterade också SVARs hemsida. Efter mötet kunde Ulla hjälpa Håkan Rödeby, med att i SVAR, komma vidare i sin forskning.
Jan Eurenius från Genline var nästa besökare som presenterade källorna och möjligheterna i deras dataprogram.

Syftet med temaserien har varit att vända upp och ned på och komplettera konventionell forskning men som med allt annat tar uppslagen slut och man får försöka hitta nya vägar.
Per Anders och Börge vill tacka alla er som deltagit, mellan 20 och 35 personer per gång.
Per Anders har dessvärre meddelat att han inte kan fortsätta. SSff tackar för all den tid han lagt ner för att det skulle bli så bra som möjligt.
Vi som arbetat med detta hälsar er välkomna till vårens träffar. 
 

Kringelfestivalen 2010

Årets  Kringelfestival gick av stapeln fredagen 27/8 och lördagen den 28/8 i hela Södertälje centrum och SSff deltog tillsammans med Folkuniversitetet för att visa SSffs verksamhet.

Den ursprungliga planen var att SSff skulle delta båda dagarna men på grund av att arrangemanget krockade med släktforskardagarna i Örebro, deltog SSff endast under lördagen.
Det var mycket folk ute på gator och torg. SSff hade sitt tält på Saltsötorget. Besökarna fick full information om föreningen och släktforskning. SSff ser fram emot nästa års festival.

Släktforskningens dag 2010

Den 20:de mars hölls Släktforskningens dag i Södertälje Stadshus, tillsammans med många andra föreningar vid Medborgardagen.
Dagen började i full fart och med många besökare som visade intresse för SSffs verksamhet och några anmälde sig som nya medlemmar.
Dock fick vi en jobspost innan vi startat, då vår utannonserade föredragshållare meddelade att hon insjuknat och lämnade därmed återbud.
När nöden är som störst, är räddningen som närmast. Elinor Elmborg löste den prekära situationen och informerade om hur man arkiverar på bästa sätt, för att känsliga dokument inte ska gå förlorade.
Vi konstaterade att dagen till slut blev lyckad på alla sätt. 
 

  • 1
  • 2