Besök på Landstingsarkivet

Sju nyfikna släktforskare besökte Landstingsarkivet i Huddinge i november 2011. Arkivet är beläget i en egen byggnad söder om Polishuset i Huddinge, några minuters promenad från Flemingsbergs station.

Arkivarie Catarina Norell tillsammans med en erfaren medarbetare berättade om arkivets historia och dess samlingar av främst sjukhusjournaler från Stockholms sjukhus och administrativa landstingshandlingar.
Vi fick även en runddvandring i de omfattande arkivlokalerna.
För allmänheten och forskare, finns forskarrum och ett bibliotek med litteratur inom de området som arkivsamlingarna berör.

Många av uppgifterna i arkivet ligger under sekretesstiden 70 år, varför man bör kontakta Landstingsarkivet i förväg för att få klarhet vad som krävs i fråga om fullmakt, om man är ute efter information under denna tid. En sekretessprövning sker alltid innan sådana akter lämnas ut.

Efter ca två timmars givande information kan vi rekommendera en kontakt och ett besök på Landstingsarkivet i synnerhet om ni har frågor som kan få svar genom syn av äldre sjukhusjournaler i Stockholm.

Landstingsarkivet i Stockholms län, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller hemsida